OK Älgen

menu

Nyhetsarkiv - 2024

Nyheter från SOFT - Orientering

Se alla nyheter

2023 | 2024
SOFT - Orientering
2024-07-19

Dags för O-Ringen Smålandskusten

Nu på söndag startar årets O-Ringen. Klockan 15.00 är det invigningsceremoni och en timme senare är det dags för den populära Bagheerastafetten, som sker
med havet och Blå jungfruns siluett som skådeplats. Sedan väntar en vecka fylld med träning, tävling och massa annat skoj.

SOFT - Orientering
2024-07-18

Linda Take ny vicepresident i IOF

Under VM i Edinburgh hade internationella orienteringsförbundet sitt fullmäktigemöte. Bland annat valdes Tom Hollowell som ny president för IOF. Som nya vicepresidenter valdes Linda Take och Laszlo Zentai.

SOFT - Orientering
2024-07-17

Vill du bidra till utvecklingen av mountainbikeorientering?

Just nu omformas och utökas Svenska Orienteringsförbundets arbetsgrupp för MTBO-frågor och vi söker personer som med sitt engagemang och sina kunskaper kan komplettera gruppen som helhet.

SOFT - Orientering
2024-07-16

Svensk medaljsuccé på Sprint-VM – guld, silver och brons

Knockout-sprinten som avslutade VM i Edinburgh blev en svensk medaljsuccé med guld till Tove Alexandersson, silver till Karolin Ohlsson och brons till Jonatan Gustafsson. Gladast i trion var silvermedaljören Karolin Ohlsson efter karriärens största framgång. Tove Alexandersson tog sitt 21:a VM-guld och Jonatan Gustafsson försvarade sitt brons från 2022.

SOFT - Orientering
2024-07-16

Alla svenskar vidare från knockoutkvalet på VM

Det blev en fin svensk morgon när samtliga sju svenska löpare gick vidare till eftermiddagens kvartsfinaler på knockout-sprinten på VM i Edinburgh. ” Det var precis som förväntat”, säger guldmedaljören från individuella sprinten, Martin Regborn.

SOFT - Orientering
2024-07-15

Spännande knockout-sprint avslutar VM i Skottland

I morgon tisdag avslutas VM i Skottland med en förväntat tät och mycket spännande knockout-sprint. Tove Alexandersson är regerande mästare och på herrsidan är bronsmedaljören från 2022, Jonatan Gustafsson, ensam av medaljörerna då som startar nu. ”Knockoutområdet ser väldigt spännande ut”, säger Gustafsson. SVT sänder live från semifinaler och finaler.

SOFT - Orientering
2024-07-14

Svenskt antiklimax på VM-sprintstafetten

Sverige var med i kampen om guldet på sprintstafetten vid VM i Edinburgh men en felstämpling av Tove Alexandersson förändrade allt. Guldet gick till Schweiz före Finland och Norge. ”Jättetråkigt när resten av laget har presterat så himla bra”, säger Tove Alexandersson efter den snöpliga missen.

SOFT - Orientering
2024-07-13

Sverige ställer sylvasst stafettlag på benen

Efter Sveriges starka inledning på Sprint-VM i Edinburgh så har kvartetten som ska springa söndagens stafett laddat om. I laget springer i tur och ordning; Hanna Lundberg, Emil Svensk, Martin Regborn och Tove Alexandersson. Du ser stafetten live i SVT.

SOFT - Orientering
2024-07-12

20:e VM-guldet för Tove Alexandersson

VM-löparna bjöds på svåra utmaningar på VM-sprinten i Edinburgh och Tove Alexandersson klarade det bäst. Tove vann sitt 20:e VM-guld med 15 sekunders marginal till Simona Aebersold, Schweiz. ”Det var jättesvårt där ute på banan”, säger Alexandersson.

SOFT - Orientering
2024-07-12

VM-guld till Martin Regborn – svensk succéinsats

Martin Regborn sprang hem ett välförtjänt VM-guld i sprint i centrala Edinburgh som bjöd på utmanande sprintorientering. ”Det känns fantastiskt och overkligt”, säger Regborn.
Emil Svensk tog brons och Gustav Bergman var endast två sekunder bakom honom på fjärde plats.

SOFT - Orientering
2024-07-12

Alla svenskar vidare från VM-sprintens kval

Alla sju svenska löpare klarade kvalet på VM-sprinten i Edinburgh. Det blev heatsegrar för Tove Alexandersson och Martin Regborn. De som levde lite farligt var Emil Svensk och Karolin Ohlsson som gick vidare som elva och 14:e av de 15 som går vidare från respektive kvalheat. ”Det var ganska trixigt så det kommer nog att bli en klurig final”, säger Tove Alexandersson.

SOFT - Orientering
2024-07-11

De svenska VM-löparna är redo

I morgon startar Sprint-VM i Edinburgh, Skottland och de svenska löparna är redo att fightas om ädlaste medaljerna. I dag torsdag har löparna genomfört Model Event som en sista förberedelse. Vi har pratat med tre av löparna som springer den individuella sprinten i morgon om deras tankar inför VM-starten: Hanna Lundberg, Karolin Ohlsson och Martin Regborn. Du ser VM-tävlingarna live på SVT.

SOFT - Orientering
2024-07-10

Se pressträffen med landslaget inför VM

Hur har uppladdningen inför VM varit? Vad är målet med VM, vad blir viktigast att nå det, och vem är egentligen mest taggad? Det och mycket mer svarar Tove Alexandersson, Sara Hagström, Gustav Bergman och Jonatan Gustafsson på i denna pressträff.
Efter pressträffen var det mediernas och journalisternas tur att göra sina egna intervjuer med löparna.

På fredag, den 12 juli, startar VM.

Du ser pressträffen i sin helhet i spelaren nedan.

SOFT - Orientering
2024-07-10

Reservduon med olika känsla inför VM i Skottland

I den svenska truppen till Sprint-VM i Edinburgh, Skottland, finns två reserver på plats med laget. Det är världsmästaren i sprint från 2021 Isac von Krusenstierna och Josefin Tjernlund som är på sitt första VM. Två aktiva med helt olika känsla kring att vara reserv.

SOFT - Orientering
2024-07-09

Allt du behöver veta om VM i Skottland

Sverige skickar en trupp på nio ordinarie löpare och två reserver till Sprint-VM i Edinburgh. VM-tävlingarna i Skottland avgörs 12-16 juli och sänds live i SVT. Här är allt du behöver veta om mästerskapet.

SOFT - Orientering
2024-07-09

Tove Alexandersson mot nya triumfer

Tove Alexandersson har uppnått allt hon drömt om, men viljan att utvecklas driver henne att fortsätta.

SOFT - Orientering
2024-07-08

Albin Ridefelt laddar med backträning för att försvara sitt EM-guld

Sprint-VM i Skottland står för dörren men för flera landslagslöpare är det ett annat mästerskap som är i fokus i år, skogs-EM i Ungern. En av dessa är den regerande mästaren på medeldistans, Albin Ridefelt, som under förra veckan var på landslagets träningsläger i Ungern. ”Det är väldigt branta backar som väntar på EM”, konstaterar Ridefelt.

SOFT - Orientering
2024-07-06

Brons för Tilda Palm på U23-VM:s långdistans

På U23-VM i mountainbikeorientering som avgörs i samband med världscupens andra omgång i Lettland så följde Tilda Palm följde upp gårdagens silver på sprint i med ett brons på dagens långdistans. ”Det var tufft i dag. Det var min första riktiga långdistans som jag gått i mål på”, berättar Tilda Palm.

SOFT - Orientering
2024-07-06

Svenskt JVM-silver i stafett

Sveriges förstalag i herrarnas JVM-stafett i Tjeckien gjorde en toppeninsats och slutade på silverplats 26 sekunder bakom vinnarlaget Schweiz. I laget sprang Edvin Nilsson, Axel Bratt och Svante Selin. Dessutom sprang andralaget in som fjärde lag. I damernas stafett slutade Sveriges förstalag på femte plats efter en tuff start på tävlingen.

SOFT - Orientering
2024-07-05

Brons till Alma Svennerud på JVM-medeldistansen

Junior-VM i Tjeckien fortsatte idag med medeldistans och där tog Blekingetjejen Alma Svennerud ytterligare ett brons, sin första individuella medalj detta mästerskap. På herrsidan var Svante Selin, FK Göingarna bara en ynka sekund från att ta bronset. En terräng som passade svenskarna bättre än långdistansen.