OK Älgen

menu

Nyhetsarkiv - 2020

Nyheter från VOF

Se alla nyheter

2019 | 2020
VOF
2020-10-14

Banläggarträff 14 november

VOF's Tävlingskommitté bjuder in till Banläggarträff i Deje Folkets Hus lördagen den 14 november, klockan 09:00-13:00.
Målgrupp: 2020 & 2021 års banläggare och bankontrollanter, alla som vill ansöka om nytt eller förnyat banläggarkort samt övriga som är intresserade av banläggning. Deltagaravgift: 50 kr/deltagare. Avgiften faktureras klubben i efterhand! Vi sitter utspridda i salen. Det kommer bli ett antal pauser under dagen. Var och en tar med sitt eget fika.
Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommenda

VOF
2020-10-12

Höstens Lilla VM-resultat

Nu finns Lilla VM sluttabell att ta del av. Grattis till alla vinnare!
Medaljer kommer att skickas ut klubbvis.
Grattis till segrarna: Linus Bodin-Liliegren, OK Djerf (H12), Elsa Höglund, IK Vikings OK (D12),Anton Jonsson, OK Tyr (H14), Lina Uller, Kils OK (D14), Linus Nilsson, OK Tyr (H16) ochMilla Forkéus, OK Tyr (D16).
Här kan du läsa hela sluttabellen!

VOF
2020-10-08

Kompensationsstöd till idrottsföreningar

Idrottsföreningar kan ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av Coronakrisen för andra halvåret (kvartal 3 och 4) 2020.
Regeringen har beslutat om ett stödpaket på 1 miljard kronor för att kompensera idrottsrörelsen till följd av coronapandemin. RF har uppdraget att fördela stödet till idrottsrörelsen.
Föreningar kommer att kunna ansöka om stödet i två omgångar:

Ansökningsomgång 1 från 15 oktober–26 oktober kl 12.00 för ekonomiska förluster för kvartal 3.
Ansökningsomgång 2 från mitten av

VOF
2020-09-14

VOF-styrelsen on tour

Nu är det snart dags för de vart annat år återkommande föreningsbesöken i Värmland där vi informerar och diskuterar olika aktuella frågor. Vi erbjuder tre datum på tre olika platser i Värmland.
Läs hela inbjudan här!
Det finns fortfarande chans att anmäla er till höstens föreningsträffar. Den första träffen i Arvika 12/10 har vi flyttat till den 26/10 då det var för få anmälda den 12/10, kanske på grund av älgjakten. Träffen i Kil är fullbokad men i Kristinehamn den 2/11 finns fortfarande några platser kva

VOF
2020-09-09

Lilla VM igång

Äntligen har årets lilla-VM-serie i orientering kommit igång. Tävlingsserien som är öppen för ungdomar 11–16 år, tävlande för en värmländsk orienteringsklubb, fick se sina första deltävlingar strukna under våren på grund av pandemin.
Länk till Lilla VM-serietabellen
Nu finns det emellertid möjlighet att genomföra orienteringsarrangemang igen på distriktsnivå vilket inte minst många tävlingsaktiva ungdomar längtat efter.
I söndags genomfördes den tredje deltävlingen i Kil i samband med årets Lång-DM och helg

VOF
2020-08-31

USM 2020

På grund av Covid-19 är USM i Falköping inställt. USM i långdistans kommer att arrangeras av IKHP Huskvarna, söndagen den 20 september.
IKHP, Huskvarna hälsar alla deltagare välkomna till USM 2020. USM kommer i år att genomföras väldigt nerskalat pga rådande Covid-19 situation. Samråd har skett med SOFT där vi kommit fram till att endast genomföra långdistansen. Tävlingen kommer att vara utspridd över hela dagen för att undvika smittspridning. Vi har också blivit tvungna att ta bort alla runtomkring aktivit

VOF
2020-08-27

Äntligen dags för Lilla VM

Deltävlingarna i Lilla VM har låtit vänta på sig på grund av Covid-19. Nu är det äntligen dags i alla fall med Coronasäkrade tävlingar med Lilla VM status.
Första deltävlingen arrangeras av IK Vikings OK med samlingsplats Höökens Idrottshall i Ekshärad. Den andra deltävlingen hålls vid Forsnäsheden och arrangör är Deje SF/SISU Forshaga SK. 
OBS! Ingen direktanmälan på arenan för några klasser. Det för att ha fysisk distans mellan deltagarna och ha kontroll på genomströmningen under tävlingarna!
Övriga deltä

VOF
2020-08-18

Höstens tävlingsprogram och inbjudningar

Nu finns aktuellt tävlingsprogram och inbjudningar inför hösten 2020.
På grund av Covid-19 har höstens tävlingsprogram ändrats en del. 
Här kan du ladda hem aktuellt program med inbjudningar   20-08-24

VOF
2020-06-26

VOF's Riktlinjer inför höstens orienteringsarrangemang

Värmlands Orienteringsförbunds Tävlingskommitté har efter kontakter med höstens tävlingsansvariga glädjande kunnat konstatera att de flesta planerade arrangemangen kommer att genomföras, dock under andra förhållanden än normalt.
Vi har tagit fram dessa riktlinjer och tips för att vi ska kunna genomföra Orienteringstävlingar på ett säkert sätt där vi prioriterar hygien och fysisk distansering. Vi har utgått från "Västmanlands OF riktlinjer för tävlingsarrangemang för hösten 2020”. Restriktioner och rekommend

VOF
2020-06-26

Ställ inte in - ställ om

För att ge föreningar möjlighet att ställa om verksamheten och fortsätta träna under coronakrisen går det att söka stöd från RF-SISU Värmland. Det kan handla om utrustning till utomhusträning, att genomföra annorlunda idrottsverksamheter eller täcka
Med stödet vill Riksidrottsförbundet skapa möjligheter för idrottsföreningarna att fortsätta den dagliga verksamheten i så stor utsträckning som möjligt, så länge det kan ske enligt regeringens beslut samt myndigheternas råd och rekommendationer. 
I Värmland är

VOF
2020-06-22

Info från SOFT

SOFT har haft Internetmöte med distriktens tävlingsansvariga.
Riktlinjer för arrangemang i Västmanland
På mötet i förra veckan nämnde Åke Larsson, tävlingsansvarig i Västmanland, att riktlinjer för tävlingsarrangemang i Västmanland var på gång. Dessa finns nu utlagda på Västmanlands OF:s hemsida. Hoppas dessa kan ge inspiration och råd för arrangemang i övriga distrikt. Sprid gärna till era arrangörer!
70-åringar och äldre på veteranorienteringar
Vi lovade att återkomma med information om deltagande på s k