OK Älgen

menu
‹‹ Arrangemang

Jubileumsfesten

event2003-10-25

Om Tävlingen

Lördagen den 25 oktober hade OK Älgen sin 50-årsfest. Ett hundratal personer deltog i festligheterna. Kvällen började med välkomstdrink och en tipspromenad, där man för att få alla rätt bland annat behövde veta att klubbens första ordförande hette Almer Berg, att vi arrangerade Veteran-SM 1985 och av vår enda medlem som representerat landslaget heter Jonas Persson. Två personer klarade bedriften att få alla rätt, Mats Bergenfur och Annica Nordström. Samtidigt som man gick runt och svarade på frågor kunde man även ta del av den utställning som gjorts, med pressklipp, fotografier, kartor, våra träningsoveraller med mera.

Toastmastern för kvällen, Sten-Ove Davidsson, hälsade alla välkomna och önskade smaklig måltid. När vi kommit till varmrätten började talen avlösa varandra. Först ut, efter att vår nuvarande ordförande Lars Jonsson hälsat oss välkomna, var Gunnar Gelin. Gunnar som varit ordförande i halva Älgens verksamma tid gav oss en del roliga anekdoter.

Efter Gunnar var det gratulanternas tur att inta podiet. Först i den skaran var Rolf Bylund, VOF:s ordförande, följt av Jonny Jonsson OK Tyr och Gunnar Johansson från Kils OK. Andra klubbar som uppvaktade men inte kunde närvara var Säffle OK och Åmåls OK.

Grums Kommun representerades av Elvy Hansson som överräckte en gåva till klubbens ungdomsverksamhet. Gratulerade och överräckte presenter gjorde även Grums Skidklubb och GIK Fotboll, även Entrack AB uppvaktade med gåva till ungdomsverksamheten.

Efter desserten intog Guttas scenen och spelade upp till dans. Mitt i dansandet intog Conny Gunnarsson och Mats och Jonas Bergenfur scenen och sjöng "Min Gitarr" som kvällen till ära hade fått en ny text.
Dansandet fortsatte sedan med ett kort avbrott för allsång där "Min Gitarr" återigen sjöngs, nu med alla närvarande som kör. Av bara farten sjöngs även en betydligt äldre "Älgensång" den här gången på melodin till Ulf Lundells Öppna landskap.

Dansandet fortsatte hela natten och avslutades med varm korv i bröd.
Ett stort tack till de som var med och fixade festen, Andreas, Conny, Jeanette, Jonas B och Lottie.